dissabte, 8 d’octubre del 2011

El disseny de la beatificació de la mare Anna Maria Janer

Aquest cap de setmana la Seu d'Urgell acull l'acte de beatificació de la mare Anna Maria Janer, fundadora de les religioses de la Sagrada Família d’Urgell. Anna Maria Janer representa les virtuds més simples i properes del cristianisme. Sense discursos, sense banderes, sense memorial de greuges, Anna Maria Janer va creure en les persones, en les persones ferides físcament i culturalment en la Catalunya del secle XIX, una societat marcada per la violència de les guerres carlines.
Vull afegir-me a la satisfacció de les religioses de la Sagrada Família d’Urgell que em van demanar si podia dissenyar una identitat visual per col·laborar en la posada en escena d'aquest acte.
La germana Pilar Adín va coordinar el desenvolupament d'un projecte de comunicació visual dirigit a les comunitats de la Sagrada Família d’Urgell a Catalunya, Europa i Amèrica. Vam dissenyar una identitat oberta, amb un logo en forma d'anagrama "AMJ", La lletra “M” es llegeix fusionada amb la “A” i tot resposa sobre un fragment de terra/horitzó. i un símbol rodó, un cercle amb una creu de fulles, una evocació de la terra, la creu i la natura.







La tipografia de l'anagrama té una estètica clàssica, és una referència al secle XIX, però la tipografia corporativa del projecte és estilitzada i actual. La paleta de colors és concentra en el blau i un marró sorra que recorda els colors de la terra conreada, de les comarques del cor de Catalunya. La referència a la terra és molt important en aquesta identitat. Anna Maria Janer és una figura profundament arrelada en l'imaginari de la Catalunya central.








Aquesta identitat es pot adaptar a diferents formats, el subratllat "terra" permet enmarcar els textos.

Vam decidir temporalitzar la campanya de difusió de les activitats de preparació de la beatificació i vam dissenyar un sèries de tres cartells (en català i castellà).





El web site de les activitats ens va obligar a un treball més narratiu, amb una col·lecció de pictogrames per comunicar visualment els aspectesorganitzatius, informatius i pastorals del programa de la gran comunitat internacional de la Sagrada Família d’Urgell




Les dimensiones del programa ens van empenyer a augmentar les aplicacions gràfiques de l'identitat visual i es van realitzar pancartes i gadgets. Des de una agenda fins un clauer.







Us podeu informar sobre l'acte de beatificació a catalunyareligió.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada